Het Thaise Constitutionele Hof ontkent Pita Limjaroenrat van beschuldigingen van media-aandelen

Nationaal—

Op 24 januari 2024 meldden de Thaise nationale media dat het Thaise Constitutionele Hof een hoorzitting had gepland om een ​​oordeel bekend te maken over de zaak van de heer Pita Limjaroenrat, de voormalige leider van de Move Forward Party en kandidaat-premier, over het bezit van 42,000 aandelen in de media. firma ITV plc.

In de klacht werd beweerd dat Pita betrokken was bij mediabedrijven toen hij campagne voerde om parlementskandidaat te worden, die in strijd was met de Thaise grondwet, artikel 101 (6) en artikel 98 (3). Als gevolg hiervan beval de rechtbank een hoorzitting over de zaak en schorste Pita vanaf 19 juli 2023 haar parlementaire functie totdat het Thaise Constitutionele Hof tot een vonnis kwam.

Als reactie op de beschuldigingen heeft Pita bewijsmateriaal en getuigenverklaringen ingediend. Het Constitutionele Hof rondde zijn onderzoek af en plande een hoorzitting over het vonnis op 24 januari om 2 uur.

Het Thaise Constitutionele Hof heeft met een meerderheid van stemmen het oordeel uitgesproken dat de heer Pita Limjaroenrat lid kan blijven van het Huis van Afgevaardigden en dat het bezit van de aandelen van het bedrijf ITV, dat sinds 2007 niet meer actief is en niet meer actief is, media, was geen overtreding.

Dit betekent dat Pita waarschijnlijk onmiddellijk weer als parlementslid bij het Parlement zal gaan werken.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Inschrijven
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.