Thaise regering verlengt visum voor buitenlandse Muay Thai-studenten tot 90 dagen en stelt normen vast voor internationale Muay Thai-instructeurs

Nationaal—

Op 12 januari 2024 heeft Asst. Prof. Pimol Srivikorn, de adviseur van de premier en de president van de Taekwondo Association of Thailand, maakte publiekelijk bekend na de eerste bijeenkomst van de Subcommissie Sportindustrie met betrekking tot een verlengingsvisum voor buitenlanders die Muay Thai studeren om van 1 naar 60 dagen in Thailand te verblijven .

“De bijeenkomst concludeerde dat de Thaise regering normen voor Muay Thai zou ontwikkelen door training in te voeren en officiële certificaten te verlenen om Muay Thai-instructeur in het buitenland te zijn. Er wordt aangenomen dat het waarde creëert voor het Muay Thai-personeel in Thailand”, aldus Asst. Prof. Pimol.

Bovendien zou de Thaise regering een speciaal visum verlenen aan buitenlanders die geïnteresseerd zijn in Muay Thai en deze willen studeren en die voor een langere periode van 60 tot 90 dagen kunnen blijven, aldus Asst. Prof. Pimol.

De Thaise regering heeft ook een officiële Muay Thai-website gepubliceerd, Nu Muay Thai, als kanaal voor buitenlanders om overal in Thailand vrijelijk hun Muay Thai-sportschool te kiezen.

Om een ​​internationale Muay Thai-instructeur te worden, moet men een officieel certificaat verkrijgen en slagen voor een examen van het Thaise Ministerie van Vaardigheidsontwikkeling, merkte de adviseur van de premier op.

TPN-media merkt op dat de exacte datum voor de start van het verlengde visum niet onmiddellijk werd gegeven en zal afhangen van het Thaise kabinet en vervolgens een formele verklaring in de Royal Gazette, maar zal naar verwachting in de zeer nabije toekomst plaatsvinden.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Inschrijven
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.