Een vijfjarig Russisch meisje sterft na een crash met een speedboot nabij het eiland Maithon in Phuket

Phuket -

Een vijfjarig Russisch meisje werd dood verklaard en een bootkapitein viel bewusteloos en raakte gewond na een bootongeluk in Phuket. Bovendien liepen zes buitenlandse toeristen en een bemanningslid van de boot verschillende verwondingen op nadat hun speedboot bij hetzelfde ongeval neerstortte op rotsen nabij het Maithon-eiland in Chalong.

Het Phuket Marine Office vertelde de Phuket Express dat de hulpdiensten om 3 uur op de hoogte waren gesteld van het ongeval. op zondag (20 december). Reddingswerkers kwamen ter plaatse om de beschadigde speedboot te vinden.

Het vijfjarige Russische meisje, wier naam vanwege haar leeftijd geheim werd gehouden, lag aanvankelijk in coma. De bootkapitein, de heer Nattharut, 41, was bewusteloos gevallen met ernstige verwondingen aan zijn gezicht. Zes andere buitenlandse toeristen en het bemanningslid van de boot, de heer Preecha Soison, hadden verschillende verwondingen opgelopen. Ze werden teruggebracht naar de pier voordat ze met spoed naar ziekenhuizen in Phuket werden gebracht. Het Russische meisje werd later helaas dood verklaard in een plaatselijk ziekenhuis.

De speedboot met zeven buitenlandse toeristen was in de ochtend vertrokken vanaf de Chalong Pier naar Phi Phi Island in Krabi. Op de terugweg naar Phuket was de speedboot vóór de crash gestopt op het Maithon-eiland in Chalong.

Op het moment van schrijven werd het ongeval nog onderzocht.

Dit is een ontwikkelingsverhaal.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.