Vijf provincies in Zuid-Thailand lijden onder overstromingen

Zuid-Thailand –

Het Department of Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) meldt dat vijf provincies in het zuiden van Thailand te kampen hebben met overstromingen als gevolg van de aanhoudende zware regenval.

Dat meldt de DDPM dinsdag (26 december).th), vanaf 22 decembernd tot december 26thIn 2023 lijden vijf provincies onder overstromingen: Satun, Songkhla, Pattani, Yala en Narathiwat. Er zijn in totaal 24 districten, 92 subdistricten, 384 dorpen en 19,624 gezinnen getroffen.

Van deze vijf provincies kent Narathiwat de ergste overstromingen, waarbij het grootste aantal gezinnen getroffen wordt: in totaal 16,680 gezinnen.

Vier mensen zijn als vermist opgegeven nadat een boot kapseisde tijdens een evacuatie tijdens de overstromingen in het Rue Soa-district, Narathiwat, waarbij een 89- en 63-jarige vrouwelijke oudsten en 2- en 8-jarige jongens vermist worden.

De gouverneur van Narathiwat, de heer Tragoon Toetham, inspecteerde de overstromingsgebieden in de provincies en hielp de slachtoffers van de overstromingen.

Na de kabinetsvergadering op dinsdagochtend ging ook de Thaise premier Srettha Thavisin op bezoek in Narathiwat en bood zijn steun aan.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.