19-jarige herdenking gehouden bij de Tsunami Memorial Wall in Phuket

Phuket -

Jaarlijkse religieuze ceremonies werden gehouden op de Tsunami Memorial Wall in Maikhao voor de 19eth herdenkingsjaar voor de slachtoffers van de Tsunami op Tweede Kerstdag 2004 in Phuket.

Drie religieuze ceremonies, namelijk het christendom, het boeddhisme en de islam, werden gisterochtend (26 december) gehoudenth) bij de Tsunami Memorial Wall in Mai Khao, Thalang, ter herinnering aan de 19 jaar sinds de tragische tsunami op het eiland Phuket en nabijgelegen provincies.

Naast religieuze ceremonies werden op de ceremoniële plek de nationale vlaggen opgericht van 45 landen waarvan de inwoners tot de slachtoffers behoorden. Deelnemers stonden een minuut stil om de slachtoffers te herdenken. Er werden bloemen op de muur geplaatst om de slachtoffers van het incident te herdenken.

In Thailand verklaarden officieel vrijgegeven cijfers van de Thaise regering dat er 5,078 bevestigde doden waren, nog eens 8,457 gewonden en 3,716 vermisten, vermoedelijk dood, allemaal verloren door de tsunami. Volgens onofficiële cijfers is het aantal vermisten aanzienlijk hoger en in de getroffen gebieden zijn gedenktekens voor deze personen gebruikelijk.

Zelfs nu, vele jaren later, zijn honderden Thaise tsunami-slachtoffers nog steeds niet geïdentificeerd, ondanks grote inspanningen van forensische teams van de Disaster Victim Identification Unit.

Veel kustprovincies van Andaman brachten op 26 december eerbetoon aan de slachtoffers van de tsunami in de Indische Oceaan in 2004.

Wij hier bij The Phuket Express betuigen onze condoleances aan de overlevenden en familieleden van de slachtoffers en nemen vandaag een moment de tijd om al diegenen te herdenken wier levens op tragische wijze zijn getroffen door deze ramp die, zelfs negentien jaar later, nog vers in het geheugen van velen ligt.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.