Dertig passagiers overleven nadat buschauffeur in slaap valt achter het stuur in Chumphon

FOTO: Eak Teen Pee Lang Suan reddingsteam

Chumphon-

Dertig passagiers in een bus van Hat Yai in Song Khla naar Ranong zijn aan ernstige verwondingen ontsnapt nadat een chauffeur in het Lang Suan-district in slaap was gevallen achter het stuur.

De politie van Lang Suan werd zaterdag in de vroege ochtend (23 december) op de hoogte gebracht van het ongevalrd) aan de hoofdweg Asia 41 in het subdistrict Tha Mapla. Hulpverleners kwamen ter plaatse en troffen de beschadigde passagiersbus van Ranong – Hatyai langs de weg aan.

Vijftien passagiers die verschillende verwondingen hadden opgelopen, werden naar het nabijgelegen ziekenhuis gebracht. Vijftien anderen hadden slechts lichte verwondingen opgelopen.

De buschauffeur, de heer Wancha Raksajan, 48, uit Nakhon Si Thammara, vertelde de Thaise media dat ze vanuit Hat Yai in Song Khla op weg waren naar Ranong. Hij gaf toe dat hij achter het stuur in slaap was gevallen voordat hij plotseling wakker schrok en probeerde de bus langs de weg tot stilstand te brengen.

De politie van Lang Suan zet haar onderzoek voort met het oog op verdere juridische stappen.

Vergelijkbare ongevallen:

De politie van Huai Yang ontving een ongevalsrapport van een touringcar die in botsing kwam met bomen langs de weg op de Phetkasem Road, Thap Sakae District, Prachuap Khiri Khan. Er vielen 14 slachtoffers en er werden veel gewonden gemeld.

Auto-ingenieurs, het Thaise ministerie van Landtransport en relevante instanties voerden een veldinspectie uit van een Bangkok-Nathawi-touringcar die tegen de bomen langs de weg in het Hatwanakorn National Park in Prachuap Khiri Khan was gecrasht. Het dodental steeg op 15 december 10 tot 2023.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.