Enquête onthult bezorgdheid over de toenemende PM2.5-vervuiling

PERSBERICHT:

Uit een recent onderzoek van de Suan Dusit Universiteit is gebleken dat de meeste Thais zich zorgen maken over PM2.5-luchtvervuiling. Uit de enquête, die van 1,123 tot 12 december telefonische interviews met 15 deelnemers uit het hele land omvatte, bleek dat bijna 90% van de respondenten zich zorgen maakt over PM2.5, waarbij 48.89% “nogal bezorgd” was en 41.58% “zeer bezorgd”.

Volgens het onderzoek zijn de voornaamste waargenomen oorzaken van PM2.5-vervuiling het verbranden van landbouwafval en bosbranden (79.04%), fabrieken (70.65%) en bouwactiviteiten (68.42%). Respondenten benadrukten het terugkerende karakter van bosbranden en het verbranden van landbouwresten, menselijke en natuurlijke bijdragen en voortdurende bouwprojecten als redenen waarom PM2.5-vervuiling een uitdaging is om te beheersen.

Het anti-luchtverontreinigingscentrum van de afdeling Pollution Control Department meldde vandaag (2.5 december) hoge niveaus van PM18 in veel delen van het land, waarbij de officiële veilige drempel in Thailand 37.6 microgram per kubieke meter (μg/m3) bedraagt. Bangkok, Nonthaburi, Nakhon Pathom en verschillende andere provincies behoren tot de meest getroffen gebieden.

Vice-regeringswoordvoerder Kenika Aunjit maakte onlangs bekend dat meer suikerrietboeren zijn gestopt met het verbranden van landbouwafval na een kabinetsbesluit om compensatie te bieden. Boeren die afzien van het verbranden van suikerrietresten krijgen een subsidie ​​van 120 baht per ton geoogst suikerriet.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.