Thaise provincies worstelen met gevaarlijke hoeveelheden ultrafijn stof

PERSBERICHT:

Thailand was zondagmiddag (10 december) getuige van een zorgwekkende milieusituatie, waarbij ongeveer 40% van de regio's te maken kreeg met dikke en gevaarlijke niveaus van ultrafijn stof, zoals gerapporteerd door het Geo-Informatics and Space Technology Development Agency (GISDA).

GISDA's rapport over https://pm25.gistda.or.th/ onthulde dat 31 van de 77 provincies in Thailand, voornamelijk in de centrale vlakte, te maken kregen met onveilige niveaus van fijnstof met een diameter van 2.5 micrometer of minder (PM2.5). Deze niveaus varieerden van 38.3 tot 75.6 microgram PM2.5 per kubieke meter lucht gedurende de afgelopen 24 uur, waarbij de veiligheidsdrempel werd vastgesteld op 37.5 µg/m³.

Om 3 uur werd het ernstigste niveau van 75.6 µg/m³ geregistreerd in Samut Prakan, op de voet gevolgd door 73.3 µg/m³ in Ang Thong, 72.9 µg/m³ in Bangkok en 72.0 µg/m³ in Nonthaburi.

Lagere maar nog steeds onveilige niveaus van PM2.5 werden gerapporteerd in verschillende andere provincies, waaronder Sing Buri, Pathum Thani, Nakhon Pathom, Samut Sakhon, Ayutthaya, Lop Buri, Suphan Buri en nog veel meer.

Inwoners van de getroffen provincies is geadviseerd zich te onthouden van buitenactiviteiten, omdat de Meteorologische Dienst de luchtvervuiling toeschrijft aan stagnerende atmosferische omstandigheden.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.