Songkran wordt officieel een immaterieel cultureel erfgoed van UNESCO in Thailand

Nationaal—

Op 5 december 2023 maakte de heer Kowit Phakamas, de directeur-generaal van het Thaise Departement voor Culturele Promotie, publiekelijk de registratie bekend van het Songkran Festival in Thailand als immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid door UNESCO.

De intergouvernementele commissievergadering werd gehouden in Kasane City in de Republiek Botswana, om 5 uur, op 00 december 6, in het kader van de 2023e Behoud van Immaterieel Cultureel Erfgoed.

Kowit onthulde op verrukkelijke wijze geweldig nieuws aan het Thaise volk dat UNESCO het Songkran-festival zou registreren als immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid, waardoor de nationale culturele wijsheid behouden zou blijven.

Bovendien zou het de wederzijdse kennis en het begrip van de diversiteit van culturele verschillen versterken voor buitenlanders die in Thailand wonen. Het zou “Soft Power” afkondigen op internationale podia die de Thaise economie stimuleren en financiële inkomsten voor het land genereren, zei Kowit.

De Thaise regering zal op 7 december om 6 uur een Songkran-vieringsparade organiseren van “het culturele erfgoed van de mensheid” in het stadhuis van Bangkok en Wat Suthat, Bangkok. Bij dit feestelijke evenement zullen de Thaise premier, de heer Srettha Thavisin, kabinetten, en overheidsfunctionarissen nemen deel.

TPN Media merkt op dat onlangs de Thaise Pheu Thai-partijleider Paetongtarn Shinawatra stelde voor om Songkran een maand lang te maken, wat velen ertoe bracht te geloven dat dit dertig dagen lang watergevechten betekende, wat grote zorgen en kritiek veroorzaakte bij milieuactivisten en veel expats die een hekel hebben aan het waterfestival.

Sindsdien heeft ze echter duidelijk gemaakt dat ze slechts een maand vol culturele evenementen, concerten, decoraties, markten en festivals bedoelde. de huidige waterfeestdagen in de huidige provincies hetzelfde laten. In de meeste provincies duren de watergevechten in Songkran drie dagen, zoals op de 13e en 15e in Bangkok. Pattaya duurt echter vaak acht dagen of langer en er wordt niet verwacht dat dit zal veranderen.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/