Aap gevonden in een openbaar park in de stad Phuket

Phuket -

Onlangs werd een aap aangetroffen die in een boom ronddwaalde in een openbaar park in Phuket Town.

De directeur van het Khao Phra Thaeo Nature and Wildlife Education Center, de heer Pongchart Chuahom, vertelde The Phuket Express dat op woensdag (29 november)th), werden ze door een medewerker van het Phuket Tourism and Sports Office in het Saphan Hin Public Park in het subdistrict Talad Yai op de hoogte gebracht van de ongewone waarneming in dit gebied.

Relevante functionarissen kwamen ter plaatse en vonden een varkensstaartmakaak bovenop een boom vlakbij het kantoor. Het Wildlife Centre en de Kusoldharm Foundation zijn van plan de aap te helpen. Het was echter onduidelijk of de aap afgelopen weekend werd gepakt.

De Phuket Express merkte op dat het Saphan Hin Public Park geen plek is waar mensen normaal gesproken apen kunnen zien. Plaatsen in Phuket waar je veel apen kunt zien zijn op de Rang Hill in Talad Nuea, Phuket Town, op de Toh Sae Hill en op Koh Sirey in Rassada. Het is ongeveer zes kilometer van het Saphan Hin Public Park naar deze drie plaatsen.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.