Dugong gered nadat hij bij eb vastzat bij een strand in Trang

Trang-

Een doejong werd gered nadat hij tijdens eb bij een strand op het eiland Libong vastzat.

Het Department of Coastal Resources (DMCR) vertelde de Phuket Express dat ze eerder deze week door een dierenvrijwilligersgroep op de hoogte waren gesteld dat ze een levende doejong hadden gevonden op ongeveer 500 meter van een strand op het eiland Libong.

Ze kwamen aan om de gestrande doejong te vinden, maar gelukkig werden er geen wonden bij het dier gevonden. De doejong werd vervolgens teruggetrokken naar de zee door vrijwilligers die geloofden dat de doejong zeegras aan het vinden was vlakbij het strand en niet in staat was terug te keren naar de zee tegen de tijd dat het eb werd.

Twee dagen na het strandingincident volgden de DMCR-functionarissen de doejong op met een drone. Ze vonden een gezonde doejong die zeegras at en waarvan ze denken dat het dezelfde doejong was die ze hadden gered.

De Phuket Express merkt op dat de doejong een van de gereserveerde dieren van Thailand is die bijna uitgestorven is. Trang is de thuisbasis van veel doejongs vanwege de vele zeegras.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.