Dronken Duitse man gearresteerd na diefstal van motor op het eiland Samui

FOTO: MGR online

Samui-eiland, Surat Thani –

Een dronken 23-jarige Duitse man die te lang bleef, werd gearresteerd nadat hij een motorfiets had gestolen van een plaatselijke bewoner op het eiland Samui.

Samui Immigration vertelde aan de Phuket Express dat ze eerder deze week een 23-jarige Duitse man hadden gearresteerd terwijl hij in de buurt van een hotel in de buurt van Chaweng Beach was. Hij bleek 34 dagen te hebben overschreden. De Duitse man was ook dronken.

De Duitse man had dronken een motorfiets gestolen van een plaatselijke bewoner en deze achtergelaten in de buurt van Chaweng Beach, zei Samui Immigration. De eigenaar van de motor deed aangifte van de diefstal en de politie volgde het spoor gemakkelijk via cameratoezicht en vond de verdachte vlakbij het strand. De jonge Duitse man werd naar het politiebureau van Bo Phut gebracht om te worden gedeporteerd.

Samui Immigration vertelde aan de Phuket Express dat de Duitser al eerder was gearresteerd wegens het veroorzaken van publieke overlast. Tijdens dat eerdere incident had hij een toeristenvisum en had hij al zijn geld uitgegeven en had hij geen verblijfplaats, waardoor hij problemen veroorzaakte voor andere lokale bewoners.

Het is onduidelijk waarom de verdachte na dat eerdere incident werd vrijgelaten, hoewel hij in die situatie niet over de toegestane verblijfsduur zat. Samui Immigration heeft de naam van de man niet vrijgegeven, maar verklaarde dat hij op de zwarte lijst zou worden geplaatst en zou worden gedeporteerd. Het was ook niet duidelijk of hij strafrechtelijk zou worden vervolgd voor de diefstal van de motor voordat enige deportatieprocedure zou plaatsvinden, of dat Thailand ervoor zou kiezen hem gewoon het land uit te zetten.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.