Meteorenregen van Leoniden dit weekend zichtbaar in heel Thailand

Nationaal—

Op 15 november 2023 maakte het National Astronomical Research Institute of Thailand (NARIT) publiekelijk bekend dat er van de avond van 17 november tot de vroege ochtend van 18 november 2023 een Leonid-meteorenregen zou plaatsvinden.

De Leoniden-meteorenregen, die jaarlijks plaatsvindt tussen 6 en 30 november, bereikt zijn piek na middernacht op 17 november 2023, rond 01:00 uur tot zonsopgang op 18 november 2023.

Het maximale aantal vallende meteoren zal oplopen tot 15 per uur.
Voor heldere astronomische waarnemingen wordt geadviseerd om Leonid met het blote oog op donkere plaatsen te bekijken. Deze meteoren zullen verschijnen als heldere lichtstrepen die door de lucht gaan, zichtbaar zonder dat er telescopen nodig zijn.

De meteorenzwerm Leoniden is afkomstig van de stofdeeltjes van de komeet Tempel-Tuttle, die elke 33 jaar om de zon draait. Terwijl de aarde door de baan van de komeet beweegt, trekt ze achtergebleven puin in de atmosfeer, waardoor spectaculaire meteoorbeelden ontstaan, die de titel “Koning van de Meteorenregens” verdienen.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Afbeelding na berichtinhoud
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/