UPDATE: Verdachten gearresteerd na het beschadigen van tien bussen met een katapult in Phuket

Phuket -

Twee verdachten werden gearresteerd nadat ze zeiden dat ze waren ingehuurd om tien bussen in Phuket te beschadigen.

Ons vorige verhaal:

De politie is op zoek naar een verdachte die in Rassada bussen heeft beschadigd met een katapult.

Nu voor de update:

Dat vertelde de provinciale politie van Phuket dinsdag aan de Phuket Expressth) arresteerden ze twee verdachten die alleen werden geïdentificeerd als de heer Noon, 34, en de heer Sarayut, 29, uit Pattani. Ze werden gearresteerd bij een huis en op een busparkeerplaats in Soi Lueang Por Kluem in Wichit, Mueang Phuket. Van hen werden twee katapulten en 72 ijzeren ballen die bij katapulten werden gebruikt, in beslag genomen.

Op 13 november vaardigde het provinciaal gerechtshof van Phuket een arrestatiebevel uitth, 2023. De twee mannen worden beschuldigd van het beschadigen van openbare voertuigen, het toebrengen van schade aan anderen en het veroorzaken van materiële schade.

Ze gaven beiden de beschuldigingen toe, aldus de politie. Ze gebruikten katapulten om vanaf 26 oktober in totaal tien bussen te beschadigenth tot november 11th, 2023. Ze werden ingehuurd voor 1,000 baht per bus, maar konden niet de volledige naam opgeven van de persoon of mensen die hen hadden ingehuurd of wie ze vertegenwoordigden.

Er is gemeld dat de beschadigde bussen uit andere provincies komen. Ze worden ingehuurd om passagiers in Phuket te vervoeren, omdat hun prijzen goedkoper zijn dan die van bussen in Phuket. De politie zet het onderzoek voort om erachter te komen wie hen heeft ingehuurd voor verdere juridische stappen.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.