Nu de definitieve marihuanawetten klaar zijn om aan het Thaise parlement te worden voorgelegd, bereiden tegengestelde groepen zich voor op debat

Nationaal—

Op 14 november 2023 onthulde Dr. Cholnan Srikaew, de minister van Volksgezondheid, aan de Thaise nationale media over een recente bijeenkomst om de marihuana- en hennepwet op te stellen.

Nadat hij na de bijeenkomst de principes van het recente ontwerp had gehoord, verklaarde Dr. Cholnan tegen Thaise verslaggevers dat het amendement tot doel heeft om recreatieve doeleinden en medische aspecten te verduidelijken en een grens te trekken. Dr. Cholnan uitte zijn bezorgdheid over de gezondheid van burgers en moedigde het gebruik van marihuana aan op gezondheids- en medisch gebied met een duidelijke norm.

Thaise verslaggevers vroegen naar het recente ontwerp over “Het verbod op het gebruik van marihuana voor recreatieve doeleinden,” Dr. Cholnan zei dat hij niet het hele ontwerp van de Marihuana- en Hennepwet had gelezen, maar dat hij het eens was over de principes van de vastgelegde regels voor het gebruik Marihuana wordt op bepaalde plaatsen, zoals de extracten van THC die meer dan 0.2 procent THC bevatten, als een illegale stof beschouwd en illegaal.

Dr. Cholnan voegde er echter aan toe dat er verder onderzoek zal worden gedaan naar de vraag of delen van marihuana, zoals de knop, wortel, blad en weefsels, al dan niet buiten de THC-criteria vallen en of ze negatieve effecten en verslaving bij rokers kunnen veroorzaken.

Thaise verslaggevers vroegen of de particuliere sector wel of niet door de nieuwe wet zou worden getroffen. Dr. Cholnan verklaarde dat de Thaise wet werd geschreven met betrekking tot gezondheids- en medische aspecten als primair, en dat alles dat de wet zou overtreden als illegaal zou worden beschouwd., waarin werd gesteld dat economische aspecten geen rol speelden in het wetsontwerp.

Verwacht wordt dat de wetsontwerpen de komende weken zullen worden beoordeeld door verschillende commissies en groepen, zowel pro als anti-marihuana, voordat ze waarschijnlijk al in december naar het parlement zullen gaan voor stemming. Het valt nog te bezien hoe de wetsontwerpen de Thaise marihuana-industrie zullen beïnvloeden en of ze recreatief gebruik expliciet zullen verbieden of in plaats daarvan de regelgeving en het beleid zullen aanscherpen.

Er zijn naar schatting 6,000 cannabiswinkels in Thailand geopend sinds de fabriek medio 2022 werd gedecriminaliseerd, maar er vindt een voortdurende politieke strijd plaats tussen verschillende belangengroepen met tegengestelde doelstellingen. Veel van de apotheken zijn, eerlijk gezegd, gefocust op recreatief gebruik van cannabis en wachten voorzichtig af of de definitieve wetsontwerpen gevolgen zullen hebben voor hun activiteiten. Zoals gezegd zijn vertegenwoordigers en activisten van het cannabisbedrijf echter ook betrokken bij het juridisch opstellen van de definitieve regelgeving voor cannabis en delen zij zeker hun standpunten en meningen.

De huidige Thaise minister van Binnenlandse Zaken, Anutin Charnvirakul, die het initiatief leidde om marihuana in Thailand te legaliseren en te decriminaliseren toen hij in 2022 minister van Volksgezondheid was, zal zeker ook zijn zegje doen over de uiteindelijke regels en voorschriften, ook al is dat niet het geval. achter de schermen, merkt TPN op.

Wij zullen dit verhaal de komende weken nauwlettend blijven volgen.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/