Britse man gearresteerd nadat hij naar verluidt een pistool had laten vallen in nachtclub Rawai

Rawai-

Een Britse man werd gearresteerd nadat hij naar verluidt een pistool had laten vallen in een uitgaansgelegenheid in Rawai, wat de aandacht van de wetshandhaving trok. Naar verluidt verliet hij Thailand zelfs en kwam terug voordat hij werd gearresteerd.

De politie van Chalong vertelde de Phuket Express dat gisteren, maandag (13 november).th), arresteerden ze een man die ze publiekelijk alleen als MR identificeerden. JAMAAL, Brits staatsburger (zijn leeftijd is niet vermeld). Hij is een gezochte verdachte in Thailand op grond van een arrestatiebevel uitgevaardigd door de provinciale rechtbank van Phuket. Hij wordt beschuldigd van illegaal bezit van een vuurwapen en het dragen van een vuurwapen in het openbaar.

De arrestatie kwam nadat de verdachte onlangs een onbekende uitgaansgelegenheid in Rawai was binnengegaan. Hij zou per ongeluk een pistool voor de zaal hebben laten vallen. Bewakers vonden vervolgens een Glock 19 blanco pistool op de vloer. Het uitgaanscentrum meldde het incident onmiddellijk bij de politie van Rawai, maar de verdachte rende naar verluidt weg. Jamaal verliet naar verluidt de volgende ochtend Thailand onmiddellijk, kennelijk in de wetenschap dat hij door de autoriteiten werd gezocht.

De politie van Chalong slaagde erin Jamaal te identificeren en vroeg een formeel arrestatiebevel aan bij de Thaise rechtbanken, die de heer Jamaal markeerden, die besloot terug te keren naar Thailand en Phuket in de hoop dat het spoor van de gevallen wapenzaak verdwenen was. Dat is niet het geval. De politie ontdekte toen dat de Britse man naar verluidt in verband was gebracht met vele misdaden in de omgeving van Phuket. Naar verluidt heeft hij in zijn thuisland ook al eerder gevangen gezeten vanwege vele zaken, zoals de verkoop van illegale drugs en vuurwapens.

De heer Jamaal zat op het moment van schrijven nog steeds in politiehechtenis en had niet onmiddellijk een verklaring aan de pers vrijgegeven, noch was bekend of hij gebruik had gemaakt van de diensten van een advocaat.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.