Top nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: verduidelijking over verlengde openingstijden van entertainmentlocaties om alcoholverkoop mogelijk te maken, en meer

Hier is een blik op de belangrijkste NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van de laatste week, maandag 6 november 2023, tot zondag 12 november 2023.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

Laten we beginnen en kijken wat de topverhalen waren!
  1. De heer Anutin Charnvirakul, de vice-premier, verduidelijkte de Thaise nationale media over de uitbreiding van de openingstijden van uitgaanswijken naar 4 uur in vier pilotprovincies.

Gekwalificeerde uitgaansgelegenheden in goedgekeurde, legale uitgaanszones mogen tot 4 uur alcoholische dranken schenken.

2. Politieagenten van Lumpini hebben in Pathumwan, Bangkok, op 5 november een tuk-tuk-chauffeur aangehouden die naar verluidt Britse en Indiase toeristen met een stalen sleutel had aangereden.

Hij beweerde naar verluidt dat de toeristen hem probeerden pijn te doen en dat zijn acties uit zelfverdediging waren.

3. Een prominente ontsnapte gevangene in Nakhon Si Thammarat leeft nog steeds na een langdurig vuurgevecht met de Thaise politie op een bergketen in Trang.

De Thaise politie heeft het lichaam van Sia Pang niet gevonden en denkt dat hij nog leeft, maar mogelijk gewond is. Er is nog steeds een grootschalige klopjacht gaande.

4. Een vrachtwagen die naar verluidt grote hoeveelheden klei vervoerde, zonk onder de straat door in een elektriciteits- en signaalkabeltunnel in Sukhumvit 64/1, Bangkok.

De heer Chadchart Sittipunt, de gouverneur van Bangkok, verklaarde dat vrachtwagens niet meer dan 25 ton mogen vervoeren. De vrachtwagen vervoerde echter 37 ton.

5. De reddingsteams van Chiang Mai ontvingen een ongevalsrapport met een forensenbusje dat tegen de weg was gebotst op de weg Chiang Mai - Pai, Mae Taeng, Chiang Mai. Er werden twee buitenlandse toeristenslachtoffers en tien gewonden gemeld.

Rust in vrede voor de slachtoffers.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!
Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.