THAI boekt een winst van 16 miljard baht tijdens een heropleving van het toerisme

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – Thai International Airways Plc (THAI) heeft een comeback gemeld met een nettowinst van 16.31 miljard baht in de eerste negen maanden van 2023, aangedreven door het herstel van de toeristische sector. Dit betekent een aanzienlijke verbetering ten opzichte van het verlies in dezelfde periode vorig jaar.

Voor het derde kwartaal behaalden THAI en haar dochterondernemingen een nettowinst van 1.55 miljard baht, vergeleken met een verlies van 4.78 miljard baht het jaar daarvoor. De omzet van het bedrijf steeg met 12.6% tot 37 miljard baht, dankzij de toegenomen inkomsten uit het passagiersvervoer.

Verbeteringen in de operationele efficiëntie hebben geresulteerd in een substantiële stijging van de EBITDA en een winst van 7.72 miljard baht uit de kernactiviteiten. De luchtvaartmaatschappij slaagde erin de totale kosten licht te laten stijgen, ondanks hogere productie- en transportvolumes.

De recente operationele strategieën van THAI omvatten het uitbreiden van vliegroutes, vooral naar Japan, en het integreren van extra vliegtuigen van Thai Smile Airways om de service-efficiëntie te verbeteren. Deze stap maakt deel uit van de bredere strategie van de luchtvaartmaatschappij om haar activiteiten te stroomlijnen en zich aan te passen aan de zich herstellende toeristische sector.

Vanaf eind september 2023 zijn de totale activa van THAI aanzienlijk gestegen, met een overeenkomstige toename van de verplichtingen. Het negatieve eigen vermogen van de luchtvaartmaatschappij is echter afgenomen, als gevolg van het aanhoudende financiële herstel.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.