Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: Indiase toeristen arriveren met gratis visumvrijstelling en meer!

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in onze omgeving van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 6 november 2023 tot en met zondag 12 november 2023.

  1. In Chalong werd een vrouw gearresteerd nadat ze naar verluidt bankrekeningen had geopend voor callcenteroplichters wier slachtoffers meer dan een miljoen baht verloren.

De fraudeurs vroegen de slachtoffers om ze toe te voegen via de LINE-applicatie. Vervolgens belden ze met videogesprekken met slachtoffers die zichzelf presenteerden in politie-uniformen.

2. In Phuket werd een man gearresteerd nadat hij zijn vrouwelijke collega in Rayong seksueel zou hebben misbruikt.

De verdachte vroeg het slachtoffer om na het werk met hem uit eten te gaan en alcohol te drinken. Vervolgens zou de verdachte het slachtoffer hebben bedreigd en gedwongen naar zijn kamer in Rayong te gaan.

3. De internationale luchthaven van Phuket kreeg duidelijkheid nadat water dat lekte uit een dak in een binnenlandse terminal ervoor zorgde dat passagiers uitgleden.

De luchthaven zal een beter waterafvoersysteem verbeteren om dit soort incidenten in de toekomst te voorkomen. Ze verontschuldigden zich voor het ongemak.

4. Twee buitenlandse passagiers raakten gewond nadat een minivan werd aangereden door een aangereden pick-up voordat deze op Patong Hill kantelde.

Een dronken Braziliaanse pick-upchauffeur werd gearresteerd na een ongeval waarbij hij een minibusje raakte, dat vervolgens op Patong Hill kantelde en buitenlandse passagiers verwondde.

De verdachte zit op het moment van schrijven nog steeds vast.

5. Een 25-jarige man werd gearresteerd met 246,000 methamfetaminepillen in een kamer in Thalang, Phuket.

Zowel het aantal dealers als de gebruikers van illegale drugs en e-sigaretten is in Phuket toegenomen, zeggen relevante functionarissen.

Deze grote vangst van illegale drugs veroorzaakte nogal wat ophef op onze sociale mediaplatforms.

6. Phuket verwelkomde het afgelopen weekend de eerste groep toeristen uit India naar Thailand via het nieuwe visumvrijstellingsprogramma.

Er is momenteel geen directe vlucht van Taiwan naar Phuket. Echter vanaf 1 januaristVanaf 2024 zal er dagelijks een rechtstreekse vlucht zijn die ongeveer 180 passagiers zal vervoeren. Taiwan werd samen met India ook goedgekeurd voor gratis visumtoegang.

Dat was het voor deze week, wees voorzichtig en wees veilig!

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.