Top nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: visumvrije toegang voor Taiwanese en Indiase toeristen goedgekeurd, en meer

Hier is een blik op de top NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van de laatste week, maandag 30 oktober 2023, tot zondag 5 november 2023.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

Laten we beginnen en kijken wat de topverhalen waren!
  1. De Thaise en Australische autoriteiten hebben onlangs voor ruim 50 miljoen baht aan illegale stoffen in beslag genomen die uit buurlanden waren gesmokkeld om naar Australië te worden gestuurd.

De functionarissen van de Australische douane hebben strikte en serieuze maatregelen genomen om drugssmokkelaars te arresteren om de distributie van illegale stoffen onder lokale gemeenschappen en jongeren in Australië te verminderen.

2. Premier Srettha Thavisin maakte dinsdag bekend dat Thailand 30 dagen visumvrije toegang zal verlenen aan toeristen uit India en Taiwan, naast de huidige bestaande landen, in een poging het toerisme te stimuleren.

Premier Srettha, aangekondigd na de kabinetsvergadering op 31 oktober, zei dat het beleid van kracht zal zijn vanaf 10 nov tot 10 mei 2024.

3. De heer Anutin Charnvirakul, de vice-premier, maakte aan de Thaise media bekend dat de openingstijden van uitgaansgelegenheden op bepaalde toeristische locaties zijn uitgebreid om het toerisme tijdens het hoogseizoen te stimuleren.

De Thaise regering zal in eerste instantie toestaan ​​dat bars en nachtclubs in vier provincies, waaronder Chonburi, Phuket, Chiang Mai en Bangkok, tot 4 uur open blijven, zoals aangekondigd door premier Srettha Thavisin op vrijdag 3 november.

4. TDe Afdeling Economie, Toerisme en Sport en het Ministerie van Toerisme en Sport hebben publiekelijk statistieken bekendgemaakt over buitenlandse toeristen die Thailand bezochten van 1 januari tot 29 oktober 2023, met meer dan 22,064,968 geregistreerde toeristen.

De top 5 van landen die Thailand bezochten waren Maleisië, China, Zuid-Korea, India en Rusland.

5. Thaise vice-premier waarschuwt entertainmentlocaties dat verlengde openingstijden geen dekking bieden voor de verkoop van alcohol

De uitbreiding van de openingsuren van uitgaanswijken zal tot 4 uur zijn, maar dit betekent niet dat er ook drank verkocht kan worden buiten de voorgeschreven wettelijke uren van 2 uur.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.