Thailand bestrijdt geweld tegen vrouwen en kinderen

PERSBERICHT:

November is aangewezen als maand om zich te concentreren op het uitroeien van geweld tegen kinderen, vrouwen en gezinnen in Thailand. Minister van Sociale Ontwikkeling en Menselijke Veiligheid, Varawut Silpa-archa, maakte het belang van het beëindigen van al het huiselijk geweld duidelijk en drong er bij het publiek op aan om incidenten te melden via de 24/7 hotline of Line-account van het ministerie.

Volgens het Ministerie van Sociale Ontwikkeling en Menselijke Veiligheid (MSDHS) zijn het aantal geweldsincidenten aanzienlijk toegenomen, met meer dan 4,000 gemelde gevallen dit fiscale jaar, vergeleken met de 2,493 van het voorgaande jaar. Een aanzienlijke meerderheid van de slachtoffers was vrouw en het geweld vond vooral plaats in huiselijke omgevingen.

In een poging het geweld te beteugelen heeft de Royal Thai Police platforms geïntroduceerd om slachtoffers te ondersteunen, met een focus op adolescenten die vroege tekenen van agressie vertonen als gevolg van verschillende stressfactoren. Met gespecialiseerde psychiatrische ondersteuning en onderkomens wil de politie de getroffenen onderdak en geestelijke zorg bieden.

ThaiHealth speelt ook een rol door het digitale aspect van het leven van kinderen aan te pakken, waarbij aandacht wordt besteed aan de wijdverbreide toegang tot digitale apparaten onder Thaise kinderen en de daarmee samenhangende risico's van cyberpesten en online bedreigingen. De organisatie werkt aan het verbeteren van de digitale geletterdheid en veilig internetgebruik.

De toename van het geweld en de stijging van het aantal psychiatrische gevallen onder de jonge bevolking hebben aanleiding gegeven tot de roep om een ​​evenwichtige juridische aanpak, waarbij rekening wordt gehouden met de leeftijd van de daders en de ernst van hun daden. Ondertussen worden er ook inspanningen geleverd om veilige zones voor kinderen te creëren en hen te leren hun eigenwaarde boven materiële gehechtheden te stellen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.