Top nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: sluitingstijden van de bar om 4 uur goedgekeurd en meer

Hier is een blik op de top NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van de laatste week, maandag 23 oktober 2023, tot zondag 29 oktober 2023.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

Laten we beginnen en kijken wat de topverhalen waren!

  1. Het Thaise kabinet heeft in principe de verlenging van de openingstijden van uitgaansgelegenheden goedgekeurd, zo maakte Karom Phonphonklang, plaatsvervangend woordvoerder van het kabinet van de premier, dinsdag 24 oktober bekend.

Het Thaise ministerie van Binnenlandse Zaken heeft woensdag de verlenging van de sluitingstijd voor nachtelijke uitgaansgelegenheden goedgekeurd van oorspronkelijk 2 uur naar 4 uur.

De daadwerkelijke startdata voor de tijden en gebieden zijn echter nog niet duidelijk.

2. Het einde van de boeddhistische vastentijd valt dit jaar op zondag 29 oktoberth wanneer de verkoop van alcohol landelijk 24 uur lang verboden wordt.

Het einde van de boeddhistische vastentijd is een van de vijf belangrijkste boeddhistische dagen: Makha Bucha, Visakha Bucha, Asarnha Bucha en Khao Pansa (begin van de boeddhistische vastentijd).

3. De politie is op zoek naar een Thaise gevangene die ontsnapte terwijl hij werd behandeld in een ziekenhuis in Nakhon Si Thammarat.

Het Thaise Ministerie van Correcties heeft het bedrag van de beloning verhoogd van 100,000 baht naar 1,000,000 baht voor iedereen die details geeft die leiden tot de arrestatie van een prominente ontsnapte gevangene in Zuid-Thailand.

De verdachte blijft op vrije voeten en heeft een beloning van een miljoen baht uitstaan ​​voor zijn arrestatie.

4. Op 25 oktober 2023 hebben functionarissen van de Thaise Crime Suppression Division (CSD) een vermeende Zwitserse voortvluchtige gevangengenomen op basis van een strafrechtelijk bevel in een huis in Mueang, Kalasin.

Zwitserland had een verzoek om Alfred op te sporen in verband met het illegaal produceren of distribueren van stimulerende middelen die vaak worden gebruikt in bodybuilders, medicijnen om de seksuele prestaties te verbeteren en eetlustremmers.

5. Drie mensen zijn ter plaatse dood verklaard nadat een jetski in een passagiersboot met lange staart in het district Bang Phli was neergestort.

Alle drie de doden op de langstaartboot waren lokale mensen die in de buurt van het toneel woonden.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.