Geweldige meteorenregen aan de hemel van Thailand vanavond

Nationaal—

Bereid je van 21 tot 22 oktober 2023 voor op een hemels spektakel terwijl de Orioniden-meteorenregen vanavond de nachtelijke hemel siert, de helderste meteorenregen van het jaar.

Het National Astronomical Research Institute of Thailand (NARIT) raadt aan om deze sterrenshow te bekijken vanaf 10 uur op zaterdagavond tot zondagochtend vroeg. De meteoren zijn na 30 uur op hun helderst zodra de maan ondergaat, wat optimale kijkomstandigheden oplevert.

Dit jaarlijkse fenomeen kan van eind september tot begin november in heel Thailand worden waargenomen. Voor de beste ervaring is het raadzaam om donkere, lichtvervuilingsvrije gebieden te vinden.

De Orioniden zijn het resultaat van puin dat is achtergelaten door de komeet van Halley, die elke 76 jaar door het binnenste zonnestelsel draait. Wanneer de komeet de zon nadert, komen er stof- en gasdeeltjes vrij. Deze deeltjes verspreiden zich in een stroom die de aarde elk jaar in oktober tegenkomt. Wanneer ze onze atmosfeer binnenkomen, verbranden de stofdeeltjes, waardoor de heldere lichtstrepen ontstaan ​​die we als meteoren zien.

Deze meteoren zijn vernoemd naar het sterrenbeeld Orion en lijken hun oorsprong te vinden in de buurt van de heldere ster van het sterrenbeeld, Betelgeuze. NARIT suggereert dat skywatchers prachtige foto's kunnen maken van de meteorenregen naast schitterende sterren als Sirius en Betelgeuze.
Als je echter de komeet van Halley zelf wilt zien, zul je moeten wachten tot 2061, wanneer hij de zon weer dicht nadert. Geniet dit weekend van de hemelse show en haal het meeste uit dit spectaculaire evenement.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/