Het toerisme in Phuket is sterk, maar ziet een daling in het aantal Israëlische toeristen en bedrijven in Phuket ondersteunen sluitingen van het late uitgaansleven

Phuket -

Phuket heeft in ongeveer acht maanden 370 miljard baht aan toerisme gegenereerd, zei de voorzitter van de Phuket Tourism Association.

De voorzitter van de Phuket Tourism Association, de heer Thanet Tantipiriya, vertelde Thai Media: “In de afgelopen acht maanden heeft Phuket ongeveer 370 miljard baht gegenereerd. Het aantal toeristen ziet een stijging van 40 procent op jaarbasis vergeleken met 2019, vóór Covid-19.”

“Ongeveer 80 procent van de hotelkamers is geboekt tijdens het komende hoogseizoen, vooral hotels in de buurt van stranden. De bezettingsgraad tijdens het huidige Vegetarisch Festival bedraagt ​​in de toeristische gebieden zo’n 67 tot 74 procent.” Thanet toegevoegd.

“Bovendien zijn er veel directe vluchten geweest van Israël naar Phuket sinds het Phuket Sandbox-tijdperk (een programma voor quarantainetoeristen tijdens Covid, waaraan Israël een van de eerste landen was die op grote schaal deelnam). Het aantal Israëlische toeristen is echter met ongeveer 40 procent afgenomen nadat de oorlog met Hamas uitbrak.” Thanet legde het uit.

Thanet verklaarde ook dat de toeristenorganisatie in Phuket een wettelijke sluitingstijd van 4 uur voor uitgaansgelegenheden ondersteunt, maar benadrukte dat de bestemmingsplannen moeten worden herzien en op de juiste manier moeten worden toegepast om entertainmentzones in evenwicht te brengen met woonwijken en mensen die slapen of werken niet te storen.

Thanet verklaarde dat Phuket een toeristisch gebied voor iedereen was en dat hij in het verleden de fout had gemaakt zich te concentreren op alleen ‘gezinsvriendelijke’ toeristen of ‘feesttoeristen’, terwijl beide groepen in werkelijkheid van Phuket genoten, maar een heel verschillende levensstijl en achtergrond hadden. Phuket moest zich aan beide toeristische groepen kunnen aanpassen zonder enige wrijving tussen hen te veroorzaken. Dit zou Phuket, het bedrijfsleven en de toeristen het beste ten goede komen, concludeerde Thanet.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.