Thailand staat Russische toeristen toe om tot 90 dagen visumvrij te blijven om het toerisme te stimuleren

Thailand-

Het Thaise kabinet, onder leiding van de Thaise premier Srettha Thavisin, keurde op 16 oktober 2023 goed dat Russische toeristen maximaal 90 dagen, verhoogd van 30 dagen, een visumvrij programma mogen blijven.

Het nieuwe programma start op 1 november 2023 en eindigt op 30 april 2024.

Volgens de heer Thavisin is het programma bedoeld om meer Russische toeristen aan te trekken tijdens de lange vakantieperiode, wanneer Rusland traditioneel strenge en koude winters kent.

De heer Thavisin zal ook de Russische president Vladimir Poetin ontmoeten op het Derde Belt and Road Forum voor Internationale Samenwerking in Peking, China, dat loopt van vandaag tot 21 oktober 2023.

Het programma is pas het nieuwste toerismestimuleringsplan uit Thailand eind september de Thaise regering stond visumvrijstellingen toe voor Chinese en Kazachstaanse toeristen.

De Thailand Tourism Authority heeft ook aangedrongen op visumvrijstellingen voor Indiase toeristen, maar tot nu toe is dat niet gebeurd.

Russische toeristen zijn qua nationaliteit de vijfde grootste groep die dit jaar Thailand bezoekt, met bijna een miljoen aankomsten in oktober 2023.

Het besluit om Russische staatsburgers langer in Thailand te laten verblijven, was online niet zonder controverse, omdat burgers van andere landen klaagden dat de maatregel niet voor meer landen gold of kritiek uitten op de aanhoudende oorlog van Rusland tegen Oekraïne, waarbij werd verklaard dat Russische staatsburgers geen extra geld mochten krijgen. privileges van deze tijd.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.