Het Thaise Ministerie van Toerisme doet grote investeringen in toeristische programma’s

Nationaal –

Het Thaise Ministerie van Toerisme en Sport reserveert 600 miljoen Thaise baht (equivalent aan 16 miljoen dollar of 77 miljoen RM) uit zijn kernbegroting om de toeristische sector tijdens het komende hoogseizoen te stimuleren. Deze manoeuvre komt vooruitlopend op een uitstel van de uitbetaling van de begroting voor 2024 tot april volgend jaar.

De Thaise minister van Toerisme en Sport, Sudawan Wangsuphakijkosol, liet weten dat het beoogde budget zal worden doorgesluisd naar de Tourism Authority of Thailand (TAT) voor het leiden van promotionele initiatieven, te beginnen vanaf het laatste kwartaal van dit jaar, 2023, en zich uitstrekkend tot het eerste kwartaal van 2024.

Centraal in de promotieblauwdruk staan ​​opmerkelijke projecten zoals de Amazing Thailand Passport Privileges, waarvoor een budget van 150 miljoen baht is uitgetrokken om de aantrekkingskracht van Thailand als felbegeerd winkelparadijs te versterken. Een gelijk bedrag is gereserveerd voor het orkestreren van marketinginspanningen gericht op een wereldwijd publiek.

Een substantiële toewijzing van 200 miljoen baht is bestemd voor het Thailand Festival Experience-initiatief, dat tot doel heeft grootse festivals in de vijf regio's van het land onder de aandacht te brengen.

De resterende fondsen zullen een binnenlands initiatief voeden genaamd “The Link Local to Global”, gericht op het stimuleren van interregionale excursies, zoals in Sudawan.

Ze illustreerde ook hoe deze projecten konden worden verweven met verschillende prestigieuze festivals tijdens het hoogseizoen, zoals Loy Krathong, de New Year Countdown en Chinees Nieuwjaar, waarbij de festiviteiten zich uitstrekten tot aan de Songkran-feestdag in april.

Het ministerie heeft zijn voorstel aan het kabinetssecretariaat aangeboden en wacht op een knikje van het kabinet. In een parallelle ontwikkeling zijn er discussies gaande over de haalbaarheid om individuen in staat te stellen geld uit hun binnenkort te introduceren digitale portemonnee van 10,000 baht, die in februari zal worden gelanceerd, naar binnenlandse toeristische uitgaven te kanaliseren.

Abonneren