Ministerie van Binnenlandse Zaken onderzoekt overstromingssituatie en rampenbestrijding

PERSBERICHT:

Een belangrijke bijeenkomst, onder leiding van het Thaise ministerie van Binnenlandse Zaken, was gericht op de evaluatie van de huidige overstromingssituaties en maatregelen voor rampenbestrijding.

Aan het evenement namen vice-premier en minister van Binnenlandse Zaken Anutin Charnvirakul, vice-minister van Binnenlandse Zaken Kriang Kalpthanin en de permanente secretaris van Binnenlandse Zaken Suttipong Juljarern deel, samen met verschillende provinciale bestuurders en functionarissen.

 

Twee belangrijke kwesties vulden de agenda: een overzicht van weersvoorspellingen en een beoordeling van de overstromingsomstandigheden. Twee aandachtspunten werden benadrukt: 1) Het monitoren van weerpatronen en het geven van waarschuwingen over overstromingen; 2) Het volgen van de overstromingsomstandigheden en het verlenen van hulp in zeven provincies, namelijk Phrae, Lampang, Sukhothai, Chainat, Ayutthaya, Kalasin en Ubon Ratchathani.

Minister Anutin merkte op dat abrupte overstromingen onlangs de noordelijke en noordoostelijke delen van Thailand hebben getroffen. De premier heeft richtlijnen uitgevaardigd voor onmiddellijke interventie en volledige hulp aan de getroffen bewoners. Hij voegde eraan toe dat, hoewel de overheid dergelijke calamiteiten kan beheersen en de schade kan beperken, de onvoorspelbaarheid van de regenval en het waterpeil vraagt ​​om een ​​meer preventieve aanpak in plaats van uitsluitend hulp te bieden.

Ten slotte bevestigde minister Anutin de bereidheid van het ministerie om verschillende rampen te beheersen, daarbij verwijzend naar wettelijke kaders en gedelegeerde bevoegdheden aan provinciale gouverneurs. In gevallen van onmiddellijke noodzaak hebben deze gouverneurs de bevoegdheid om hun regio’s tot rampgebied uit te roepen, waardoor efficiënte coördinatie en beheer mogelijk worden. Het ministerie zet zich volledig in om de provincies hierbij te ondersteunen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.