Phuket verwelkomt Chinese toeristen met een visumvrijstellingsregeling

Phuket -

Phuket verwelkomt toeristen uit China in het visumvrijstellingsprogramma van Thailand.

Ons vorige verhaal:

Het gratis visumbeleid van de Thaise overheid voor Chinese en Kazachstaanse toeristen is bekrachtigd in de Royal Gazette en op dinsdag 19 september gepubliceerd.

Op maandagochtend (25 septemberth) op de internationale luchthaven van Phuket verwelkomden ambtenaren en personeel 166 toeristen op een rechtstreeks gevecht vanuit Almaty in Kazachstan.

De premier van Thailand, Srettha Thavisin, verwelkomde op maandagochtend 25 september de eerste Chinese vlucht in het kader van het visumvrijstellingsinitiatief.

Nu voor de update:

Op maandagochtend (25 septemberth) op de internationale luchthaven van Phuket verwelkomden de gouverneur van Phuket, Naroong Woonciew, en luchthavenpersoneel toeristen op drie directe vluchten vanuit China.

De directeur van de internationale luchthaven van Phuket, de heer Monchai Tanod, vertelde de Phuket Express dat er 158 passagiers waren van Spring Airlines, een rechtstreekse vlucht vanuit Hangzhou, 180 passagiers van Air China, een rechtstreekse vlucht vanuit Shanghai en 237 passagiers van Air China in een directe vlucht vanuit Peking.

Tot nu toe waren er dit jaar tot 2,341,080 september 17 Chinese bezoekersth. Phuket is na Bangkok de tweede topbestemming voor Chinese bezoekers in Thailand. Dit visumvrijstellingsprogramma zal dit jaar naar schatting 257 miljard baht aan Chinese bezoekers opleveren.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.