Het Thaise toerisme ziet een potentiële stijging van het aantal Chinese toeristen ondanks een trage start van het initiële visumvrijstellingsprogramma

Nationaal –

De heer Sittiwat Chewaratanaporn, voorzitter van de Association of Thai Travel Agents (ATTA), verklaarde dat hoewel er een initiële visumvrijstelling is, het boeken van reizen naar Thailand niet verder is toegenomen, vanwege touroperaties die eerder vóór het visum waren geboekt. vrijstelling.

De heer Sittiwat gaf ook inzicht dat het tegen het einde van 2023 niet voorspelbaar is of het aantal Chinese toeristen het quotum van 5 miljoen zal bereiken of niet, aangezien 2.8 miljoen van hen, zowel visumaanvragen als vrijgesteld, momenteel pas worden geregistreerd. . Tegen november kan het aantal Chinese seizoenstoeristen echter in aantal toenemen, omdat het winter wordt in China en er populaire Thaise festivals plaatsvinden, zoals het Loy Krathong Festival. en het populaire vuurwerkfestival van Pattaya.

Mevrouw Marisa Sukosol Nunpakdee, voorzitter van de Thai Hotels Association (THA), zei dat vanwege Visa vrijstellingis er een toenemend aantal hotels dat met meer dan 10-20% wordt geboekt in verschillende regio's in Thailand, vooral in Bangkok.

De laatste tijd kiezen Chinese toeristen vaak voor cultureel toerisme; hun essentiële motivatie is het leren, ontdekken, ervaren en consumeren van de materiële en immateriële culturele attracties, en worden sterk beïnvloed door sociale media.

Mevrouw Marisa en de heer Han Zhiqiang, ambassadeur van de Chinese ambassade in Bangkok, bespraken een geschat aantal Chinese toeristen dat eind 100 naar het buitenland reisde, ruim 2023 miljoen. In de afgelopen acht maanden hebben ruim 40 miljoen Chinese toeristen al naar het buitenland gereisd. Als Thaise luchtvaartmaatschappijen hun aantal vluchten tot het einde van het jaar zouden kunnen verhogen, bestaat de mogelijkheid dat het quotum van Thaise bezoekers uit Chins de 5 miljoen overschrijdt.

Hoewel Thailand de vereisten voor Chinese bezoekers om te bezoeken dramatisch heeft verminderd, blijven sommige processen aan de Chinese kant moeilijk in het post-Covid-tijdperk en blijven Thaise toeristenfunctionarissen samenwerken met hun Chinese tegenhangers om te proberen deze processen te stroomlijnen en de zaken zo gemakkelijk mogelijk te maken. voor Chinese toeristen om naar Thailand te komen.

De Pattaya News heeft onlangs een video gemaakt waarin het Chinese toerisme naar Thailand hier uitgebreid wordt besproken.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.