Wetgevers hernieuwen de druk om het cannabisgebruik aan te scherpen

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – Het parlement zal opnieuw aandringen op een overkoepelende wet op cannabisgebruik voor medische en onderzoeksdoeleinden, meer dan een jaar nadat het kruid werd gelegaliseerd.

Vorig jaar werd Thailand het eerste land in Zuidoost-Azië dat cannabis decriminaliseerde, maar bij gebrek aan specifieke maatregelen moest de regering regels uitvaardigen om ongecontroleerd gebruik ervan te voorkomen, vooral onder kinderen.

De nieuwe wet zal zich richten op een industrie die naar verwachting de komende jaren een waarde van 1.2 miljard dollar zal hebben, waarbij cannabiswinkels zullen ontstaan ​​in de hoofdstad Bangkok en toeristische trekpleisters, zoals het vakantie-eiland Phuket.

Saritpong Kiewkong van de Bhumjaithai-partij, die het voortouw nam bij de decriminalisering en nu het op een na grootste onderdeel is van de uit elf partijen bestaande coalitieregering van Thailand, zei: “Cannabis zal – dubbel onderstreept – voor medische doeleinden en onderzoek worden gebruikt.”

De wetgever vertelde verslaggevers in het parlement dat er “geen beleid is voor recreatief gebruik”, en voegde eraan toe dat dergelijke maatregelen nog niet werden overwogen.

Het wetsontwerp, dat de maatregelen tegen openbaar gebruik consolideert waar de regering nu op vertrouwt om wangedrag in te dammen, zal naar verwachting een jaar in beslag nemen om te worden afgerond en aangenomen.

Het heeft betrekking op vergunningen voor het kweken van planten, verkoop en distributie, en strengere maatregelen tegen de verkoop in tempels, scholen en pretparken.

Premier Srettha Thavisin zei eerder dat hij alleen medisch, en niet recreatief, gebruik van cannabis steunde.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Premier Srettha Thavisin kondigde zijn ambitie aan om binnen zes maanden een einde te maken aan het recreatieve gebruik van marihuana in Thailand, waarbij hij wetswijzigingen en strengere beperkingen op de verkoop van de plant beloofde om ervoor te zorgen dat deze uitsluitend voor medische doeleinden wordt gebruikt.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.