Bezuinigingen op de energiekosten worden deze week van kracht

PERSBERICHT:

De eerste officiële kabinetsvergadering onder leiding van premier en minister van Financiën Srettha Thavisin bracht een aantal grote veranderingen aan het licht. De belangrijkste daarvan waren de verlagingen van de elektriciteits- en dieselprijzen die deze maand van kracht werden, samen met de tweemaandelijkse salarisbetalingen voor ambtenaren vanaf volgend jaar.

De elektriciteitsprijzen zullen dalen van 4.1 baht naar 4.45 baht per eenheid, te beginnen met de factureringscyclus van september. De dieselprijzen zullen vanaf 30 september ook worden verlaagd tot onder de 20 baht per liter. Verdere details over de benzineprijzen voor degenen die daadwerkelijk getroffen zijn, zullen op een later tijdstip bekend worden gemaakt.

Er is inmiddels een Nationaal Soft Power Strategiecomité opgericht, in lijn met de campagnebeloften om de inkomsten te verhogen en meer kansen te creëren voor het Thaise volk. Er is ook een driejarig schuldenmoratorium ingesteld voor boeren en kleine bedrijven.

Ten slotte wordt vanaf 1 januari 2024 een nieuw tweemaandelijks salarisbetalingssysteem voor ambtenaren ingevoerd, met als doel de financiële lasten voor lagere ambtenaren te verlichten.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.