70-80% kans op stortbuien in heel Thailand met mogelijke plotselinge overstromingen

Nationaal – De Meteorologische Afdeling van Thailand heeft een kans van 70-80% aangekondigd op zware regenval in de komende 24 uur die Noord-, Oost- en Centraal-Thailand, inclusief Bangkok, en grootstedelijke gebieden treffen. Aanhoudende regenval kan in sommige gebieden tot plotselinge overstromingen leiden.

Op 18 september voorspelde de Meteorologische Afdeling van Thailand het weer voor
de volgende periode van 24 uur, waarin een gematigde moessondal het noorden en het hogere noordoosten doorkruist
Thailand nadert met lage druk de kust van Opper-Vietnam. Een andere gematigde zuidwestelijke moesson steekt de Andaman Zee, het lagere noorden, het centrale, oostelijke, zuidelijke en de Golf van Thailand over. Dit kan in sommige delen van Noord-, Noordoost-, Midden- en Oost-Thailand tot regenbuien leiden.

Burgers die in het getroffen gebied wonen, moeten voorzichtig zijn met plotselinge overstromingen, vooral langs rivieroevers en laaglandgebieden. Mensen die tijdens onweer reizen, moeten waakzaam zijn.

Wind en regen veroorzaken golven van 1 tot 2 meter hoog in de bovenste Andamanse Zee vanaf de provincie Ranong, en tijdens onweersbuien meer dan 2 meter hoog. Voor de
de lagere Andaman Zee vanaf de provincie Phang Nga naar beneden en de Golf van Thailand kunnen golven van 1 meter hebben, en golven van 1-2 meter tijdens onweer. Het varen tijdens onweer op kleine vaartuigen is verboden.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.