Top nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: visumvrijstelling voor Chinese toeristen goedgekeurd, en meer

Hier is een blik op de belangrijkste NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van de laatste week, maandag 11 september 2023, tot zondag 17 september 2023.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

Laten we beginnen en kijken wat de topverhalen waren!
  1. Premier Srettha Thavisin presenteerde het nieuwe beleid van de regering op 11 september aan het parlement en verdeelde het in een tweefasenplan om de economische en sociale uitdagingen van Thailand aan te pakken, geërfd van de vorige regering.
  2. De commandant van een vermoorde snelwegpolitieagent, Pol. Majoor Sivakorn Saibua heeft naar verluidt zichzelf doodgeschoten in een privéwoning in de provincie Pathum Thani, nadat hij ervan werd beschuldigd de inmiddels overleden Pol Maj Sivakorn te hebben gebeld om het etentje van de verdachte bij te wonen.

Familie, familieleden en collega's van de Thaise politie kwamen gisteren bijeen in Wat Phra Si Mahathat in het Bang Khen-district van Bangkok om een ​​begrafenis te houden voor de overleden snelwegpolitieagent Pol. Majoor Sivakorn Saibua, die werd doodgeschoten door een schutter nadat hij had geweigerd gehoor te geven aan een ongeoorloofd verzoek tot loopbaanpromotie van een dorpsambtenaar.

De zaak blijft vooral de Thaise media fascineren.

3. Het Thaise kabinet heeft vandaag, 13 september, officieel een visumvrijstelling voor Chinese toeristen en Kazachstanen goedgekeurd, evenals een verlaging van de elektriciteits- en olieprijzen, zoals aangekondigd door premier Srettha Thavisin.

Thailand kan een zware strijd tegemoet gaan bij het bereiken van de gewenste toestroom van aankomsten van het Chinese vasteland via de komende visumvrije regeling, voornamelijk als gevolg van verschillende factoren.

De ontheffing waardoor Chinese toeristen en Kazachstaanse toeristen met beperkt papierwerk naar Thailand kunnen terugkeren, gaat over een paar dagen in.

4. Een Grab-chauffeur heeft ernstige verwondingen opgelopen door schotwonden nadat hij was neergeschoten door een minivan-chauffeur op de internationale luchthaven van Samui.

Incidenten tussen taxichauffeurs via mobiele apps en ‘traditionele’ taxichauffeurs zijn sinds het einde van Covid-19 in het hele land geëscaleerd.

Pita vertelde de Thaise media echter dat hij een cruciale rol zal blijven spelen in de Move Forward-partij.
Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!
Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.