Phat Kaphrao gekroond tot 's werelds beste roerbakgerecht

BANGKOK (NNT) – TasteAtlas.com heeft onthuld dat Thailands geliefde straatvoedselgerecht, Phat Kaphrao, de eerste plaats heeft opgeëist op de felbegeerde lijst “Beste Roerbakgerechten ter Wereld 2023”, waarmee de populariteit van het menu wordt versterkt met een opmerkelijke score van 4.8 uit 5.

De wereldberoemde culinaire rankingwebsite plaatste een andere Thaise favoriet, Pad Thai, op een respectabele 8e plaats en behaalde een score van 4.4. De Zuid-Koreaanse Dak Galbi claimde de tweede plek op de lijst met een indrukwekkende score van 4.7.

Andere Thaise gerechten die de Top 50 haalden waren Phat Si-io met een score van 4.3, Khua Kling met een score van 4.2 en roergebakken kip met cashewnoten met een score van 3.7.

TasteAtlas.com, met recepten en voedselrecensies van critici over de hele wereld, prees Phat Kaphrao vanwege zijn uitstekende eigenschappen. De site benadrukte dat Phat Kaphrao, gekenmerkt door de combinatie van gehakt of zeevruchten met heilige basilicum, sjalotjes, knoflook en chilipepers, verder is verrijkt met sojasaus, suiker en vissaus.

Phat Kaphrao wordt doorgaans geserveerd met rijst, een gebakken ei en een beetje vissaus, waardoor een mix van smaken en texturen ontstaat die zowel de lokale bevolking als toeristen heeft geboeid.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.