Ministerie van Onderwijs wil het 'Eén student, één tablet'-initiatief terugbrengen

PERSBERICHT:

Het ministerie van Onderwijs staat op het punt het ‘één student, één tablet’-initiatief, dat tien jaar geleden werd gelanceerd, nieuw leven in te blazen en elke student en docent in het hele land van een tablet te voorzien.

Bij de aankondiging van het plan zei minister van Onderwijs Pol Gen Permpoon Chidchob dat het initiatief tot doel heeft gelijke onderwijskansen te bevorderen en de kwaliteit van het onderwijs onder Thaise studenten te verbeteren.

Pol Gen Permpoon schetste aanvullende doelen, waaronder het verminderen van de werkdruk van leraren en onderwijzend personeel door het stroomlijnen van het proces van het evalueren van hun academische prestaties, waardoor ze vrijwillig naar hun thuisprovincies konden terugkeren, het elimineren van de praktijk van het kopen van posities en het oplossen van de schuldenproblemen van leraren.

Volgens de minister van Onderwijs is het initiatief bedoeld om de financiële lasten voor studenten te verlichten en de ongelijkheid in onderwijskansen te verkleinen. Ambtenaren beoordelen momenteel de kosten van het programma en overwegen opties zoals het gebruik van het bestaande budget, het lenen of huren van tablets indien nodig.

Het 'één student, één tablet'-programma werd aanvankelijk in 2011 voorgesteld door de regering van voormalig premier Yingluck Shinawatra. Het begon medio 860,000 met de distributie van tablets aan 1 leerlingen van groep 2012, met een budget van 1.7 miljard baht. Ondanks aanvankelijke scepsis over de kosten en bruikbaarheid, bleek uit een onderzoek van het Nationaal Bureau voor de Statistiek (NSO) na het eerste jaar dat de tablets over het algemeen goed werden ontvangen.

Leraren vonden ze bijzonder effectief in het verbeteren van de taalvaardigheid. Bijna 9% van de geleverde tablets ondervond echter hardwareproblemen, wat leidde tot de annulering van het programma na het tweede jaar.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.