Juridische stappen ondernomen tegen illegale taxichauffeurs in Phuket

Phuket -

Er worden juridische stappen ondernomen tegen vier illegale taxichauffeurs in Phuket.

Het Phuket Land Transport Office (PLTO) meldde dat relevante functionarissen deze week een controlepost hebben opgezet nabij de internationale luchthaven van Phuket in het subdistrict Sakoo, Thalang.

Er werden vier taxichauffeurs aangetroffen die persoonlijke voertuigen gebruikten om toeristen als illegale taxi's over te zetten (Black Plates). De overtredende taxichauffeurs zullen een boete krijgen en hun rijbewijs zal in aanmerking worden genomen voor een schorsing van 90 dagen.

De Phuket Express merkt op dat 'Black Plates' een term is die vaak door de PLTO wordt gebruikt voor een normaal persoonlijk voertuig (ironisch genoeg met een witte kentekenplaat), maar dat deze in plaats daarvan werd gebruikt om passagiers als illegale taxi over te brengen.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.