Bedrijven zijn blij met de elektriciteitsverlagingen en het dieselprijsplafond van de overheid

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – Het besluit van de regering om de elektriciteits- en dieselprijzen te verlagen is verwelkomd door bedrijven en werknemers, omdat de verlaging de kosten van levensonderhoud en financiële uitgaven verlicht.

Het kabinet heeft een verlaging van het elektriciteitstarief tot 4.104 baht per kilowattuur (eenheid) en een limiet voor de dieselprijs van 30 baht per liter goedgekeurd, nadat premier Srettha Thavisin op 13 september de beleidsverklaring van de regering had aangekondigd. Het nieuwe tarief zal gelden tot december van dit jaar, terwijl de nieuwe verkoopprijs van diesel op 20 september van kracht wordt.

De Werkgeversfederatie van Thaise Handel en Industrie (EconThai) ondersteunt deze stap en zei dat het brandstofprijsplafond bedrijven zal helpen kosten te besparen op transport, wat op zijn beurt stabiele productprijzen voor consumenten in stand houdt. De groep adviseert de regering ook om het effect dat dit zou kunnen hebben op de staatsbegroting te beoordelen om ervoor te zorgen dat dit niet zou leiden tot nieuwe financiële problemen die in de toekomst gevolgen voor mensen zullen hebben.

Ondertussen verklaarde Chartsiri Sophonpanich, president van de Bangkok Bank, dat het economische beleid van de nieuwe regering zal helpen de economie nieuw leven in te blazen, zal bijdragen aan de economische groei en het concurrentievermogen van het land duurzaam zal versterken.

In navolging van het sentiment van Chartsiri verklaarde Somprawin Manprasert, hoofdeconoom bij het Economic Intelligence Center (EIC) van de Siam Commercial Bank, dat de stimuleringsplannen van de regering de bbp-groei tegen 5 met meer dan 2024% zouden kunnen stimuleren, maar waarschuwde dat deze kortetermijngroei moet worden afgewogen tegen de groei van het bruto binnenlands product. de begrotingslasten op de langere termijn. Niettemin adviseerde hij het kabinet om andere opties te onderzoeken om het economisch herstel te ondersteunen, en tegelijkertijd de mondiale onzekerheden nauwlettend in de gaten te houden.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.