Visumvrije toegang tot Thailand voor Chinese toeristen zal waarschijnlijk met uitdagingen te maken krijgen

nationaal —

Thailand kan een zware strijd tegemoet gaan bij het bereiken van de gewenste toestroom van aankomsten van het Chinese vasteland via de komende visumvrije regeling, voornamelijk als gevolg van verschillende factoren.

De Tourism Authority of Thailand (TAT) meldt dat de stoelcapaciteit voor Chinese vluchten in het laatste kwartaal zo’n 400,000 stoelen bedraagt, wat 50% lager is dan de capaciteit in dezelfde periode in 2019.

Dit zal waarschijnlijk het plan van Thailand belemmeren om het aantal Chinese toeristen te verhogen tot 700,000 per maand door middel van een visumvrij beleid, aldus Sisdivachr Cheewarattanaporn, voorzitter van de Association of Thai Travel Agents.

Bijgevolg zal het bereiken van de einddoelstelling van 5 miljoen toeristen een uitdaging zijn, aangezien de huidige maandelijkse bezoekersaantallen van 350,000 praktisch moeten verdubbelen, benadrukte hij.

Bovendien benadrukte de heer Sisdivachr dat veel Chinese burgers met problemen te maken hebben gehad bij het aanvragen van paspoorten. Dit vormt een extra hindernis die de Thaise regering niet kan overwinnen zonder de hulp van Peking.

Een wijdverbreide bezorgdheid over de veiligheid onder Chinese reizigers bemoeilijkt ook het behalen van de gewenste resultaten voor het visumvrije plan. Deze zorgen komen voort uit verschillende nepnieuwsverhalen die op grote schaal in de Chinese media circuleren, zoals orgaandiefstallen.

Hoewel Thailand enige vooruitgang heeft geboekt in de richting van zijn doelstelling van 5 miljoen, met 2.28 miljoen aankomsten tussen 1 januari en 10 september, wordt het land geconfronteerd met aanzienlijke uitdagingen die moeten worden aangepakt.

De Het visumvrijstellingsprogramma voor Chinese staatsburgers zal van kracht zijn van 25 september 2023 tot 29 februari 2024.

Veel touroperators, vooral in Phuket, hebben hun hoop verlegd naar Kazachse toeristen, die hiervan ook zullen profiteren.

De TAT verwacht dat Thailand dit jaar een recordaantal van 180,000-200,000 Kazachse toeristen zal ontvangen.

Volgens Phuket Airport Immigration waren ze getuige van een stijging van 580% in bezoekers uit Kazachstan, tot 76,421 in de eerste helft van dit jaar.

Siripakorn Cheawsamoot, vice-gouverneur van TAT voor Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Amerika, zei dat Kazachse toeristen gemiddeld 4,365 baht per persoon per dag uitgeven en een gemiddelde verblijfsduur van 14 dagen hebben, wat een groot potentieel biedt.

Ze vertegenwoordigen ook de snelst groeiende markt voor Thailand, omdat ze de neiging hebben om niet alleen in de winter maar ook in de zomermaanden te bezoeken.

Op 10 september bedroeg het aantal Kazachse aankomsten 108,636, een aanzienlijke stijging ten opzichte van 56,000 in 2019.

De heer Siripakorn zei: “De visumvrije regeling zal Kazachse toeristen waarschijnlijk aanmoedigen om hun verblijf te verlengen, vooral tijdens het komende winterseizoen, wanneer de vliegtickets vaak hoog zijn.”

Hij verklaarde verder dat lijnvluchten tussen Thailand en Kazachstan vanaf oktober zullen worden verhoogd tot 14 per week, gelijkmatig verdeeld tussen Bangkok en Phuket.

Bovendien verwachtte hij dat Phuket nog eens tien extra chartervluchten per week zal ervaren vanuit eerste- en tweederangssteden in Kazachstan.

Originele artikel: Bangkok Post

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.