De overheid voert de veiligheidsmaatregelen op in de aanloop naar de verwachte toeristische golf

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – Onlangs is een bijeenkomst georganiseerd over nationale veiligheid en toerisme, in het licht van de tijdelijke implementatie van een visumvrij beleid voor Chinese bezoekers.

Premier en Financiën Srettha Thavisin zat de bijeenkomst voor, waarbij functionarissen van het Ministerie van Toerisme en Sport en wetshandhavingsinstanties aanwezig waren, met name de Koninklijke Thaise Politie, de Toeristenpolitie en de Immigratiepolitie.

De premier heeft proactieve maatregelen bevolen om de veiligheid te vergroten en het vertrouwen onder buitenlandse en binnenlandse toeristen te vergroten. De autoriteiten verwachten een aanzienlijke toename van het aantal Chinese toeristen als gevolg van de tijdelijke opheffing van de visumvereisten en -kosten. Verwacht wordt dat het beleid de toeristische sector van Thailand op de Chinese markt zal stimuleren.

Premier Srettha benadrukte het belang van het ondersteunen van overheidsbeleid dat gericht is op het stimuleren van de economie, vooral te midden van de ontberingen waarmee het publiek wordt geconfronteerd. Het doel is om de cashflow te stimuleren en tegelijkertijd de economie van het land te ontwikkelen en de inkomsten breder te verdelen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.