UPDATE: Overste van vermoorde Thaise snelwegpolitieagent sterft door zelfmoord

Nakhon Pathom —

De commandant van een vermoorde snelwegpolitieagent, Pol. Majoor Sivakorn Saibua heeft naar verluidt zichzelf doodgeschoten in een privéwoning in de provincie Pathum Thani, nadat hij ervan werd beschuldigd de inmiddels overleden Pol Maj Sivakorn te hebben gebeld om het etentje van de verdachte bij te wonen.

Eerst ons vorige verhaal:

Zes Thaise politieagenten zitten in hechtenis omdat ze de verdachte van de moord op een politieagent hebben geholpen bij het vernietigen van bewijsmateriaal en het ontlopen van arrestatie tijdens de brutale schietpartij op de snelwegpolitie in de provincie Nakhon Pathom.

Nu voor onze update:

Kolonel Wachira Yaothaisong, de commandant van deelafdeling 2 van de snelwegpolitie, werd op maandag 11 september dood aangetroffen in zijn huis in Pathum Thani.

Kolonel Wachira was een van de 25 politieagenten die aanwezig waren op het etentje van de gedetineerde hoofdman van het subdistrict, Praveen Chanklai, die naar verluidt zijn rechterhand, Thananchai Manmak, had opgedragen Pol Maj Sivakorn, het hoofd van de snelwegpolitie, neer te schieten en te vermoorden. station 1.

Wachira was de commandant van Sivakorn. Hij werd er door de hoge politie van beschuldigd Sivakorn uit te nodigen voor het bijwonen van het verjaardagsfeestje van het subdistrictshoofd, waar hij werd doodgeschoten nadat hij weigerde de normale procedures te omzeilen om het familielid van de verdachte te promoveren naar een hogere positie bij de politie.

Wachira werd onderzocht wegens nalatigheid door de inspecteur-generaal van de politie. Hij was ook overgeplaatst naar een inactieve post, samen met alle andere op de partij aanwezige officieren.

De politie vermoedde dat Wachira zelfmoord pleegde onder druk van het onderzoek.

De dood van Pol Maj Sivakorn was er ook aanleiding voor dat twee hoge politieagenten in de provincie Nakhon Pathom in inactieve dienst werden geplaatst, waaronder Pol Maj Gen Chakkrit Khruesunthornwanich, de provinciale politiecommandant van Nakhon Pathom, en Pol Col Phuphon Thapcharoen, de hoofdinspecteur van Muang Nakhon. Politiebureau Pathom.

Tot nu toe werden zes politieagenten op de partij formeel beschuldigd van het assisteren van de politiemoordenaar, Thananchai, die inmiddels overleden was nadat hij zich naar verluidt tegen zijn arrestatie had verzet en door de Thaise politie was neergeschoten, bij het ontsnappen van de plaats delict en het helpen van Praveens personeel bij het vernietigen van bewijsmateriaal. Ze zijn ook ontslagen bij de politie en hun borgtocht is door de rechtbank afgewezen. Sommigen van hen hebben naar verluidt de beschuldigingen bekend.

Praveen daarentegen bleef op het moment van de berichtgeving alle beschuldigingen ontkennen en handhaaft zijn onschuld.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.