De regering zegt dat de Thaise economie dit jaar met 2.8% kan groeien

PERSBERICHT:

Een vice-minister van Financiën heeft gezegd dat de Thaise economie dit jaar naar verwachting met 2.8% zal groeien, geholpen door de overheidsconsumptie en investeringen na de vorming van een nieuwe regering, aangezien de export zwak blijft te midden van een vertragende mondiale vraag.

Viceminister van Financiën Krisada Chinavicharana zei dat publieke investeringen en uitgaven ook meer particuliere investeringen zullen aantrekken, terwijl de particuliere consumptie en het toerisme nog steeds goed groeien.

Zijn opmerkingen aan verslaggevers kwamen nadat hij tijdens een zakelijk evenement had verteld dat de economie dit jaar zou kunnen groeien zoals voorspeld.

Krisada zei dat de economie dit jaar “zeker de groeidoelstelling van het land van 2.8% zal halen”, zoals voorspeld door de National and Social Development Council, het staatsplanningsbureau.

Hij zei ook: “De motor die op het punt staat te starten zijn de publieke consumptie en uitgaven na de regeringsformatie.”

De nieuwe regering onder leiding van premier Srettha Thavisin, die tevens minister van Financiën is, wil de op een na grootste economie van Zuidoost-Azië nieuw leven inblazen en belangrijke campagnebeloften waarmaken.

Het begrotingsplan van 3.35 biljoen baht (94.2 miljard dollar) werd opgeschort voor de nieuwe regering.

Krisada zei dat de economie in 2024 goed zou moeten presteren, geholpen door een digitaal overheidsbeleid ter waarde van 560 miljard baht (15.8 miljard dollar).

Hij voegde eraan toe dat de regering over financieringsbronnen voor het plan beschikt zonder een speciale leningswet uit te vaardigen.

De Thaise economie groeide met 1.8% in de periode april-juni op jaarbasis en met 0.2% op jaarbasis, een scherpe vertraging ten opzichte van het voorgaande kwartaal, doordat zwakke exporten en investeringen de kracht van het toerisme ondermijnden. Vorig jaar bedroeg de groei 2.6%.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.