Drie Keniaanse vrouwen gearresteerd op de luchthaven van Phuket met bijna 3 kilo cocaïne

Phuket -

Drie Keniaanse vrouwen zijn op de internationale luchthaven van Phuket gearresteerd met 2.8 kilo cocaïne in hun maag.

De politie van Sakoo vertelde dinsdag (5 september) aan de Phuket Express dat ze drie vrouwelijke Keniaanse verdachten hebben gearresteerd. Twee van hen waren 26 jaar oud en een ander was 34 jaar oud.

Op zondag (3 september) ontving de politie van Sakoo een tip van een anonieme, bezorgde burger dat de Keniaanse vrouwen veel cocaïne het land binnen droegen. De politie doorzocht de drie beoogde verdachten, maar trof aanvankelijk niets illegaals bij hen aan. De drie vrouwen werden vervolgens voor een röntgenfoto naar het Thalang-ziekenhuis gebracht, omdat de relevante politie en ambtenaren achterdochtig bleven.

Het resultaat toonde aan dat er veel voorwerpen in hun maag waren gevonden. Het duurde twee dagen voordat ze alle capsules uit hun maag hadden gekregen. De politie constateerde dat deze capsules in totaal 2.8 kilogram cocaïne bevatten.

Alle drie de Keniaanse verdachten zeiden niets, werkten niet mee en weigerden vragen van wetshandhavers te beantwoorden. Ze werden allemaal naar het politiebureau van Sakoo gebracht, waar ze werden beschuldigd van het importeren van categorie 2-medicijnen in het land en het illegaal bezit van categorie 2-medicijnen. Zij zullen op de zwarte lijst worden geplaatst en wachten op uitzetting na het uitzitten van de straffen die zijn opgelegd voor het bezit van de drugs, wat behoorlijk omvangrijk kan zijn.

De namen van de verdachten zijn niet publiekelijk vrijgegeven door de politie van Sakoo, daarbij verwijzend naar een voortgezet onderzoek naar mogelijke medeplichtigen die met de vrouwen werkten.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.