Thailand wil het visumsysteem herzien om meer reizigers aan te trekken

PERSBERICHT:

Een plan om het visumsysteem te herzien wordt momenteel besproken door de regering en de toeristische autoriteiten. Verwacht wordt dat de veranderingen de inkomsten uit de belangrijkste toeristische markten van Thailand, zoals India en China, zullen vergroten.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat het van plan is het visumsysteem te herzien als reactie op oproepen van toeristische exploitanten over de ingewikkelde en dure visumprocedure die bezoekers uit overzeese landen, vooral uit China en India, afschrikt. Zij adviseerden dat het e-visumsysteem gestroomlijnd moet worden om meer reizigers, vooral uit China, te verleiden om Thailand te bezoeken.

Het ministerie organiseerde onlangs ook een online bijeenkomst met Thaise consulaire functionarissen in overzeese landen om nieuwe toerismestrategieën te bespreken om de economie te stimuleren. Enkele van de besproken kwesties zijn het verbeteren van consulaire gegevens en het ontwikkelen van e-visum- en e-paspoortsystemen.

De Tourism Authority of Thailand (TAT) heeft volgend jaar een omzetdoelstelling van 3 biljoen baht uit buitenlandse bezoekers gesteld. Thaise bedrijven hebben de regering echter geadviseerd aanvullende maatregelen te nemen en bepaalde beperkingen voor Thailand op te heffen om zijn toeristische doelstelling voor 2024 te bereiken.

De verwachting is dat meer landen, zoals India, zullen worden opgenomen in de lijst van visumvrijgestelde landen om bezoekers naar het land te trekken. Er zullen waarschijnlijk meer beleidsmaatregelen volgen om de toeristische sector nieuw leven in te blazen zodra de nieuwe regering officieel aantreedt.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.