Jaarlijks Phuket 'Hungry Ghost'-festival begint binnenkort

Phuket -

Het jaarlijkse Thais-Chinese Phuket 'Hungry Ghost' of Por Tor festival begint deze maand in Phuket Town.

Het festival heet in Phuket 'Por Tor', maar staat bij buitenlanders bekend als 'Hungry Ghost'. Thais-Chinese mensen in Phuket geloven dat de geesten van hun voorouders in deze tijd van het jaar op de maankalender naar de aarde worden vrijgelaten om hun familieleden en families te bezoeken.

Een van de belangrijkste offers voor hun voorouders zijn rode schildpadcakes. Schildpadden vertegenwoordigen een goede gezondheid en een lang leven, terwijl rood voor de Chinezen ook de kleur van geluk is.

Het Por Tor-festival wordt normaal gesproken gehouden in Chinese heiligdommen in Phuket Town. Normaal gesproken wordt er echter ook een groot festival en evenement gehouden in het Bang Naew Chinese Heiligdom aan Phuket Road in Talad Yai nabij Saphan Hin.

Dit jaar begint het festival op 28 augustusth tot september 14th. Het eigenlijke festivalevenement vindt plaats vanaf 3 septemberrd tot september 14th. Er zullen veel traditionele Phuket-eetstalletjes, traditionele shows, concerten, lokale producten en meer zijn.

Dit jaar zal het festival plaatsvinden onder de slogan 'Het licht van herinnering, geloof en dankbaarheid'.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.