Chiang Mai meldt twee nieuwe gevallen van apenpokken

PERSBERICHT:

Volksgezondheidsfunctionarissen hebben onlangs twee nieuwe gevallen van apenpokken (mpox) gemeld in de provincie Chiang Mai, terwijl ze ook hun bezorgdheid uitten over een piek in het aantal gevallen van knokkelkoorts dit jaar.

Songyot Khamchai, hoofd van de eenheid voor de bestrijding van overdraagbare ziekten bij het volksgezondheidskantoor in Chiang Mai, heeft gemeld dat de autoriteiten twee bevestigde mpox-gevallen in de provincie hebben aangetroffen. Het eerste geval betrof een 31-jarige man die het virus opliep tijdens een bezoek aan Taiwan, maar hij loopt geen risico meer om het te verspreiden omdat hij de incubatietijd al heeft overschreden.

Het tweede geval betreft een 40-jarige man die in een andere provincie mpox opliep en in Chiang Mai was toen de symptomen verschenen. De patiënt bevindt zich momenteel in quarantaine in zijn woonplaats.

Tot nu toe zijn er in Thailand 217 gevallen van mpox gemeld, waarvan 187 Thaise staatsburgers. Er is één sterfgeval gemeld als gevolg van mpox-gerelateerde infecties.

Ondertussen maken de provinciale autoriteiten zich zorgen over het aantal gevallen van knokkelkoorts dat drastisch stijgt. Songyot zei dat de provincie dit jaar ongeveer 5,000 gevallen heeft gemeld, vergeleken met slechts 1,000 in het hele jaar 2022. De vijf districten in de stad Chiang Mai met de meeste gevallen zijn het hoofddistrict, evenals de districten Mae Ai. Fang, Chai Prakan en Mae Rim.

Het hoofd van het volksgezondheidsbureau verklaarde dat als het aantal gevallen eind deze maand niet afneemt, de autoriteiten het hoofddistrict van Chiang Mai tot een dengue-uitbraakzone kunnen verklaren. Dit betekent dat het gebied handhaving van de wet op overdraagbare ziekten vereist om verdere infecties te voorkomen en de veiligheid van burgers in de stad te garanderen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.