UPDATE: inbreker die het huis van een buitenlander in Rawai aanviel, gearresteerd

Rawai-

Een inbreker uit Myanmar die inbrak in het huis van een buitenlander in Rawai en in meerdere andere lokale huizen is gearresteerd door de politie van Chalong.

Ons vorige verhaal:

Een dief brak in in het huis van een buitenlander in Rawai en lokale bewoners zeiden dat dieven in hetzelfde gebied in veel huizen hadden ingebroken.

Nu voor de update:

De politie van Chalong vertelde de Phuket Express dat ze op zondag (20 augustus) dhr. THAN MIN HTIKE, een Myanmarese staatsburger (zijn leeftijd werd niet door de politie opgegeven), hebben gearresteerd. Hij werd gearresteerd op de Chao Fa West Road in Chalong en wordt beschuldigd van diefstal 's nachts. Dan gaf tegenover de politie toe dat hij onlangs had ingebroken in een villa in Soi Toh Dam in Rawai.

Dan testte positief op illegale drugs na een urinetest en wordt geconfronteerd met extra aanklachten wegens het gebruik van illegale drugs (methamfetamine).

De politie controleerde ook de mobiele telefoon van Than en ontdekte dat hij regelmatig een online gokspel speelde en als gevolg daarvan ook wordt geconfronteerd met aanvullende aanklachten wegens illegaal gokken.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.