Top nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: Spaanse chef-kok vermoordt minnaar en hakt hem in stukken en meer

Hier is een blik op de beste NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van de afgelopen week, maandag 31 juli 2023, tot zondag 6 augustus 2023.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

Laten we beginnen en kijken wat de topverhalen waren!

1. De Royal Thai Police (RTP) is op jacht naar vijf grote buitenlandse motorclubs die actief zijn op Thaise bodem na een hardhandig optreden tegen de beruchte Outlaws Motorcycle Club in Pattaya vorige maand.

De meeste clubs worden beheerd door Australische staatsburgers en zijn voornamelijk actief in toeristische bestemmingen in heel Thailand, zoals Phuket, Koh Samui in Surat Thani en Pattaya.

2. De beroemde Maya-baai in Krabi is nu tijdelijk voor twee maanden gesloten voor herstel van het milieu.

De tijdelijke sluiting van twee maanden voor toerisme is van 1 augustus tot en met 30 september 2023.

3. De voorzitter van het Thaise Huis, Wan Muhamad Noor Matha, heeft de stemming over de premier, oorspronkelijk gepland op 4 augustus 2023, uitgesteld.

Volgens Wan Noor zal de stemming door de premier plaatsvinden na de beslissing van het Grondwettelijk Hof op 16 augustus.

4. Op het eiland Pha Ngan in Surat Thani werd een menselijk bekken gevonden met de ingewanden er nog aan vast, gedumpt op een vuilnisbelt.

De Thaise politie heeft een Spaanse verdachte gearresteerd voor het naar verluidt vermoorden en in stukken hakken van zijn Colombiaanse mannelijke partner op het zuidelijke toeristische eiland Pha Ngan, Surat Thani.

De verdachte is de zoon van een bekende Spaanse acteur, Rodolfo Sancho Aguirre. De verdachte is zelf een influencer op sociale media en een beroemde chef-kok.

5. Een Thais echtpaar dat eigenaar was van een vuurwerkmagazijn dat ontplofte en 12 mensen doodde, gaf zichzelf op zaterdag 5 augustus aan bij de Thaise politie.

De eigenaren van het depot, geïdentificeerd als een Thais stel, de heer Sompong Nakul en mevrouw Piyanuch Peungwirawat, zitten nu in hechtenis.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!
Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.