UPDATE: Bootkapitein spreekt zich uit over virale video van speedboten die vechten met hoge golven in de buurt van Phuket

Phuket -

Een bootkapitein heeft zich uitgesproken nadat twee speedboten waren betrapt op een virale video die tegen hoge golven vocht terwijl ze van Phi Phi Island op weg waren naar Phuket.

Ons vorige verhaal:

Twee speedboten met respectievelijk 11 en 47 passagiers hadden te kampen met hoge golven terwijl ze terugkeerden naar Phuket.

Nu voor de update:

Een van de twee bootkapiteins in de virale video, de heer Jeerateep Pramongkit, vertelde The Phuket Express dat hij het weer al had gecontroleerd voordat de boot vertrok vanaf een Phi Phi-eilandpier. Op dat moment waren wind en golven niet sterk of hoog. Op weg naar Phuket waren er echter harde wind en golven. Dus besloot hij door te gaan om zich naar zijn eindbestemming te haasten.

De heer Adule Raluekmoon, een ambtenaar van het Phuket Marine Office, vertelde The Phuket Express dat de motoren van beide speedboten klaar waren om te worden gebruikt met legale licenties. Beide kapiteins hebben ook legale rijbewijzen. Ambtenaren onderzoeken echter nog steeds of de twee bootkapiteins veiligheidsregels hebben overtreden of niet.

Als dat zo is, kan hun bootrijbewijs voor maximaal twee jaar worden ingetrokken.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.