Man gearresteerd in Phuket voor het openen van een bankrekening voor investeringsoplichters

Phuket -

In Phuket is een man gearresteerd voor het openen van een bankrekening, een paardenrekening genaamd, voor oplichters van beleggingsfondsen.

De snelwegpolitie van Phuket vertelde de Phuket Express dat ze de 36-jarige Eakkapon Lieamvinit op Freedom Beach in Patong hadden gearresteerd na een tip van collega's van wetshandhaving dat er een gezochte verdachte op die locatie was.

De arrestatie kwam nadat de gemeentelijke rechtbank van Bangkok North in december 2022 een arrestatiebevel had uitgevaardigd voor Eakkapon wegens fraude en het importeren van valse informatie in een online systeem dat betrokken was bij illegale investeringszwendel.

Eakkapon vertelde de snelwegpolitie dat hij was ingehuurd door zijn vriend uit Myanmar, wiens volledige naam hij niet kende, om de bankrekening te openen en 2,500 baht te hebben ontvangen. Eakkapon beweerde dat hij niet wist wat zijn vriend met zijn bankrekening zou doen, omdat hij dacht dat hij hem alleen maar hielp bij het openen van een persoonlijke rekening die de man, omdat hij een buitenlander was, zelf niet kon openen.

Eakkapon werd teruggebracht naar het politiebureau van Dusit in Bangkok voor verdere juridische stappen.

De Phuket Express merkt op dat vrij recente wetswijzigingen het voor mensen nu illegaal hebben gemaakt om bankrekeningen voor anderen te openen die worden gebruikt voor criminele activiteiten. De politie heeft het Thaise publiek consequent gewaarschuwd om geen bankrekeningen te openen voor anderen, vooral voor vreemden, aangezien men nu wettelijk aansprakelijk kan worden gesteld voor alles wat de ontvanger met de rekening doet.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.