Buitenlandse toerist vermist na zwemmen op Freedom Beach in Phuket

Karon-

Een mannelijke toerist uit Senegal is als vermist opgegeven nadat hij ging zwemmen in de zee bij Freedom Beach in Karon, Phuket.

Het Third Area Command van de Royal Thai Navy werd op vrijdag (28 juli) op ​​de hoogte gebracht van het incidentth) van het Phuket Tourist Assistance Centre (TAC). De toerist, de heer Cheikhonuna Ba, 22, van Senegalese nationaliteit, is als vermist opgegeven nadat hij ging zwemmen bij Freedom Beach.

Naar verluidt ging hij met drie andere vrienden zwemmen in ruw water. Drie van hen werden gered, maar meneer Ba werd vermist. Ongeveer tien reddingsduikers en strandwachten gingen op zoek, maar faalden door harde wind en golven.

De zoektocht wordt hervat als de weersomstandigheden het toelaten, maar zal waarschijnlijk een bergingsoperatie versus reddingsoperatie worden.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.